Fejlesztésekkel indult a 2019/20-as nevelési év óvodáinkban

kistersegiovoda küldte be időpontban
Intézmény

"A gyerekek olyanok, mint a madarak, szükségük van fészekre, hogy repülni tanuljanak."
Maggie Gobran

Az ősz beköszöntével intézményünk izgalmakkal és várakozással teli nevelési év elé néz, hisz mind a tárgyi környezetünket mind pedig a szakmai munkánkat jelentősen érintő változások jellemzik óvodáink működését.

Nagy örömünkre az idei nevelési évet a Százszorszép, a Csemetekert és a Margaréta Óvodánk is az engedélyezett férőhelyek 100%-os kihasználtságával kezdheti meg. Az óvodai beiratkozás során mutatkozó szülői igények alapján a Margaréta Óvodában egy új csoportot indíthattunk, ahol 2,5 éves kortól tudtunk fogadni 20 kisgyermeket. A három intézményben 222 kisgyermek óvodai nevelését látjuk el. Megtisztelő számunkra a minket választó családok bizalma, mellyel néhány évre részt vállalhatunk gyermekük nevelésében, személyiségük fejlesztésében.

Óvodáink külső-belső környezete minden évben folyamatosan szépül, fejlődik. Gyomaendrőd Város Önkormányzata és Képviselő-testülete, valamint intézményünk nevelőtestülete közös célok mentén, a gyermekek érdekét előtérbe helyezve tervezi és valósítja meg azokat a fejlesztéseket, felújításokat, melyek szükségesek a biztonságos, korszerű és gyermekbarát óvodai környezet kialakításához. Épületeinkben nagy gondot fordítunk a kellemes, esztétikus barátságos légkör kialakítására, mely által az óvoda a gyermekek második otthonává válik. Intézményünk folyamatos fejlődése a család – óvoda – és fenntartó közös partneri együttműködésére épül, mely biztos alapja a mai kor társadalmi és oktatáspolitikai elvárásainak. Mindannyian a kölcsönös megbecsülés, figyelem és támogatás jegyében tesszük dolgunkat gyermekeink jövőjéért.

A Blaha úti Csemetekert Óvoda a TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00007 azonosítószámú, „Az óvodai szolgáltatás minőségének fejlesztése a Gyomaendrőd - Csárdaszállás - Hunya Kistérségi Óvoda Csemetekert Óvoda feladat-ellátási helyén című projekt keretében 45 000 000 Ft összegű támogatásban részesült, melyhez a Képviselő-testület 12 000 000 Ft önerőt biztosított. A projekt megvalósítását követőenaz épület funkcionálisan és műszakilag is megújul, így korszerű és hatékony nevelési környezetben tudjuk biztosítani a minőségi nevelés feltételeit. Az új tornaszoba a mindennapos mozgásos tevékenységek színteréül fog szolgálni, mely a gyermekek alapvető tevékenységi formája. Az épület energetikai fejlesztését, valamint a játszóudvar teljes felújítását, a parkolók, járdák építését követően egészséges, motiváló környezetben biztosíthatjuk a gyermekek nevelését.

Önkormányzati támogatással valósult meg a nyár folyamán a Margaréta Óvoda külső és belső festése, mázolása, valamint új kültéri játszóvár vásárlása és ütéscsillapító gumiburkolat kialakítása. A Százszorszép Óvodában a tornaszoba padlóját korszerű sportpadló váltotta fel, egy csoportszobába pedig laminált parketta került a régi linóleum burkolat helyére. A játszóudvaron itt is ütéscsillapító gumiburkolatot alakíthattunk ki és egy új hajót is birtokba vehettek a gyermekek. Folyamatosan cserélődnek óvodáinkban a gyermekbútorok is, mindhárom óvodánkba korszerű fektetőágyakat vásároltunk az elmúlt időszakban és a közfoglalkoztatási program keretében a Százszorszép Óvodába hamarosan 60 darab régi típusú gyermekszéket is lecserélhetünk.